Corrigerende ondermode: misverstanden, tips & tricks

Als je denkt dat corrigerende ondermode iets is wat je achterin je ondergoedlade verborgen moet houden dan heb je het helemaal mis. Corrigerend ondergoed wordt door bijna alle vrouwen gedragen, welke confectiemaat ze ook hebben, en hier hoeft niemand een geheim van te maken.

Corrigerende ondermode brengt niet bij iedereen een positief beeld naar boven. Vaak wordt er gedacht aan oude omaatjes in grote vleeskleurige onderbroeken of filmsterren die nauwelijks kunnen ademen in hun luxe avondjurken. Maar dit is een totaal verkeerd beeld. Tegenwoordig is er van alles op de markt om je vrouwelijk en zelfverzekerd te voelen, in mooie modellen en kleuren en waar je je goed in kunt bewegen.

Je mooi en zelfverzekerd voelen

Corrigerend ondergoed draag je om een stukje extra zelfvertrouwen te creƫren en niet alleen maar om er slanker uit te zien. Vrouwen mogen trots zijn op hun rondingen en hoeven echt niet alles te verbergen of een maatje kleiner doen lijken.

De meeste vrouwen gebruiken corrigerende ondermode slechts om bepaalde probleemzones een beetje bij te werken bij het dragen van verschillende soorten kleding. Daarom heb je niet iedere keer dat je corrigerend ondergoed draagt ook hetzelfde ondergoed nodig. In een aansluitende, soepele jurk wil je misschien je heupen iets gladder laten lijken en in strakke jeans wil je misschien een wat platter buikje showen. Met corrigerende ondermode heb je die mogelijkheid, dus waarom zou je er geen gebruik van maken?

Iedereen heeft wel een probleemzone

Als je eenmaal weet welke probleemzone aangepakt moet worden onder je favoriete jurk, rok of onder dat mooie nieuwe bloesje, dan ben je al een heel eind.

Probeer verschillende soorten en merken uit die gericht zijn op de lichaamszone die je aan wilt pakken, zoals bijvoorbeeld een corrigerend hemdje, een body of een control slip voor een plattere buik. Pas het aan met je kleding er overheen, zodat je goed kunt beoordelen of je het ondergoed er niet onder kunt zien zitten en of het wel het gewenste effect heeft.

De juiste kleur kiezen voor een onzichtbaar effect

Ook is het belangrijk om de kleur van het ondergoed aan te passen aan de kleur van de kleding die je erover zult dragen. Wit ondergoed onder licht gekleurde kleding is geen goed idee, in dat geval kun je beter voor nude kiezen. Onder donkere kleding is donker ondergoed in dezelfde kleur het beste. Doe ook altijd even een zit-test om te zien of je wel gemakkelijk kunt zitten met het ondergoed aan. Het is namelijk wel erg belangrijk dat je je gemakkelijk voelt in de kleding die je draagt. Ook kun je op die manier testen of je ondergoed niet ergens buiten je kleding uit steekt als je zit.

Wat de maat betreft, te kleine corrigerende ondermode is nooit een goed idee. Hierdoor kunnen de randen van je ondergoed gaan omkrullen, kun je je bloedsomloop afknellen en kun je op andere plekken juist uitstulpingen verwachten. Want laten we realistisch blijven, het moet toch ergens naartoe.

Als je eenmaal een goed passend en flatterend examplaar hebt gevonden, draag het dan zo vaak je wilt. Het gaat er tenslotte om dat je je goed voelt in de kleding die je draagt, en als je je goed voelt dan straal je dit ook uit.