Het meest veelzijdige kledingstuk dat ooit is ontworpen

De halterjurk is waarschijnlijk het meest veelzijdige kledingstuk dat ooit is ontworpen. Kenmerkend voor de halterjurk is de sluiting in de hals. Dit kan een simpel touwtje zijn, een strik of een design sluiting. Met deze klassieke jurk wordt een chique, super vrouwelijke, maar ook sexy look gecreëerd.

De halterjurk laat een stukje rug zien en accentueert de sterke punten van het lichaam zoals borsten, armen en de taille. Doordat deze jurk de schouders vrij laat is het dan ook de ideale outfit voor het z.g. zandloperfiguur.

De halterjurk werd omstreeks 1949 ontworpen. Het was een pin-up jurk, die alleen op het strand of naar een gala gedragen mocht worden. Het werd destijds gezien als een ‘schandalige’ jurk.

Het bekendste halterjurkje ooit werd door Marilyn Monroe gedragen in de film de Seven Year Itch. Maar ook hedendaagse celebs, zoals Michelle Obama en Nicole Kidman, laten zich op de rode loper graag fotograferen in een halterjurk.

vrouwelijke jurk

Dit is niet zo verwonderlijk, want de halterjurk kan op verschillende manieren gedragen worden. Halterjurken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, stoffen, dessins en hebben daardoor steeds een andere uitstraling.

Een lange halterjurk met de juiste accessoires, zoals peep-toe shoes en een clutch, is een glamoureus kledingstuk voor een gala. Kettingen worden bij een halterjurk nooit gedragen, omdat het effect van het silhouet dan teniet wordt gedaan.

Een kort halterjurkje, wel of niet met een decolleté, is perfect als cocktailjurkje. Ook J-Lo en Victoria Beckham worden regelmatig gespot in een sexy halterjurkje.

Daarnaast is de halterjurk het ideale zomerjurkje. Er wordt dan gebruik gemaakt van koele, luchtige stoffen zoals katoen, linnen of een mengsel daarvan. Met een paar vrolijke armbanden en zomerschoentjes geeft de jurk het frisse, zomerse gevoel. Als strandjurk heeft de halterjurk vaak een exotisch dessin.

Met een ceintuur zorgt de halterjurk voor een krachtige silhouet. Wanneer de jurk dan gecombineerd wordt met het juiste colbert en schoenen krijgt het een zakelijke, maar toch nog steeds stijlvolle en vrouwelijke uitstraling.

Met een legging kan de halterjurk zelfs in de winter gedragen worden. Om een stoere look te bereiken kan de jurk gedragen worden met een jack en laarzen.

De combinatie van luxueuze stoffen en het haltermodel zorgen voor de perfecte belijning van een bruidsjurk.

Niet voor niets hebben alle grote modehuizen de halterjurk in hun collectie.

De halterjurk is een absolute must-have in de garderobekast van elke vrouw en is actueler dan ooit tevoren.