Mannenmode herfst / winter 2019-2020

Het is officieel herfst en dat betekent dat inmiddels de nieuwe herfst / winter collectie van 2019 – 2020 door de toonaangevende modehuizen gepresenteerd is. De meest merkwaardige designs gingen over de catwalk en één ding is zeker: de komende twee seizoenen hoef je je op het gebied van fashion zeker niet te vervelen.

Wat kunnen we de komende periode verwachten?

De mannenmode die je de aankomende maanden in het straatbeeld zult zien, is zeer gevarieerd. De leren broeken zijn terug van weg geweest. Er zijn opa pants, jaren ‘70 broeken, bontjassen en nog veel meer. De kleur rood, en dan met name donker rood (bordeaux) speelt bij veel modehuizen een rol. Met kleding in deze kleur zit je dan ook volgende zes maanden sowieso gebakken.

Fluweel en ribfluweel zijn de materialen die je misschien al spontaan vaker in kleding bent terug gaan zien. De catwalk werd gedomineerd door deze twee stoffen dus wanneer je gaat shoppen voor je nieuwe herfst en winter outfit zul je een ruime keuze hebben uit trendy fluwelen jasjes, broeken en meer. Fluweel valt prima te combineren met fluweel maar ook met andere materialen.

Mannenmode neemt een terugblik naar het verleden

De modehuizen hebben dit jaar unaniem ervoor gekozen om een uitstapje naar het verleden te maken. De oude vertrouwde bontjas is terug van weg geweest. Een verrassende keuze aangezien bont niet meer hip is, maar het gaat natuurlijk om jassen van imitatie bont. Echt bont blijft natuurlijk not-done.

Ben je als man op zoek naar een praktische outfit waar je niet teveel over na hoeft te denken en weinig tijd kost om aan en uit te trekken, dan zijn de leren broeken en de spijkerbroeken met een vintage look een keuze. Deze broeken zijn niet nieuw, maar zijn uit de kast getrokken om een nieuwe generatie te voorzien van snelle, draagbare kleding dat ook nog eens heel stoer staat.

Bordeauxrood is de dominante kleur

Op de catwalk was het nog altijd een kleurrijke bedoening. Mannenmode is over het algemeen minder veelkleurig dan vrouwenmode. De modehuizen weten echter altijd een manier te vinden om de kledingkast van de moderne man op te fleuren.

Dit jaar speelt bordeauxrood een grote rol van betekenis. We zagen allerlei tierige designs over de catwalk gaan, maar het valt niet te ontkennen dat een groot deel van de ontwerpers voor rode schakeringen heeft gekozen. Een logische keuze aangezien donkerrood een kleur is die makkelijk te koppelen is met de herfst.

Wacht, nu de grote namen hun collecties hebben getoond, niet langer met het aanschaffen van jouw herfst en winter garderobe zodat jij er ook dit jaar en volgend jaar er verzorgd bijloopt.